Tartani kell a lépést a korral, a trendekkel és a fiatalok igényeivel a munkaerőpiacon – ez a tétel fokozottan igaz a kis- és középvállalkozói szektorban, ahol bizony komoly gondok vannak a megfelelően képzett dolgozók megtartásával és felvételével is.

Ugyanis a legifjabb nemzedék már egészen másképpen szocializálódott, sokkal jobban vágyik a munkahelyi szabadságra, mint a korábbi generációk. A felmérések szerint ugyanis minél fiatalabb valaki, annál nagyobb igénye van a rugalmas munkaidőre és az otthonról végezhető feladatokra, ezek fontos preferenciák számukra a jó fizetés mellett.

Persze nem minden vállalkozásban – fizikai munka esetén nehéz lenne kivitelezni – lehet alkalmazni a „home office-t”, de aki megteheti ezt, mert olyan jellegű a profil, hogy mondjuk számítógépeken keresztül kell dolgozni, annak érdemes figyelembe venni az igényeket. Magyarországon már van olyan cég, amely nemcsak az otthon dolgozást, hanem a négynapos munkavégzést is bevezette. Persze ez csak akkor működik, ha a hatékonyság emellett nő. Úgy viszont az adott cégvezető szerint szabadabbnak és boldogabbak érzik magukat az alkalmazottak.

Mindennek persze komoly jogi vonzata van, mert távmunkavégzés csak a munkáltató által munkavédelmi szempontból előzetesen megfelelőnek minősített helyen folytatható.

Mindehhez a szemléletnek mindkét oldalon meg kell változnia, mert sokan úgy vélik, az a dolgozó, aki otthon van, nem hatékony. Nyugaton bevált a modell – sőt már itthon is. A négynapos munkahéttől is rettegnek a foglalkoztatók. Ezek az egyelőre utópikusnak tűnő célok azonban nem megvalósíthatatlanok. Az viszont biztos, ilyen igények mellett a kkv-szektor képviselői nincsenek könnyű helyzetben a munkaerőpiacon.