Célok

Célunk egy olyan, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozói szektor (MKKV) szereplőinek valós felhatalmazásával bíró érdekképviseleti szervezet életre hívása volt, amely operatív módon tudja képviselni ezen, a gazdasági szempontból meghatározó ágazat Kárpát-medencében regnáló vállalkozásainak érdekeit.

A Vállalkozói Unió aktív kommunikációt és támogatói tevékenységet folytat a mindenkori parlamentáris erők, ezen belül kiemelten a XXI. századi gondolkozású pártok felé. Párbeszédet tart fent az ágazat működését érintő szervezetek képviselőivel, valamint aktív médiajelenlétével hallatja a vállalkozók hangját. Küldetésünk szerint jelen gazdasági és politikai helyzetben szükséges egy olyan szervezet életre hívása, amely alulról építkezik, a hazai gazdaság bevételeinek többségét adó MKKV szektor valós, mindennapi problémáit tárja fel, ezekre operatív módon alkalmazható megoldásokat kínál.

Szándékunk integrálni a hazai vállalkozásokat az Európai Unió vérkeringésébe új piacokat és új lehetőségeket hozva a hazai MKKV szereplők számára. A Vállalkozói Unió egy korszerű modellt követve első hazai közösségi érdekképviseleti szervezetként működik.